26 April 2010

Aku sebagai Juruteknik Sekolah

Salam semuanya~hari demi hari, minggu ke minggu, bulan ke bulan, setelah dikira menggunakan kalkulator saintifik yg aku pinjam dengan adik ipar aku, dah sampai 2 tahun genap aku menjadi seorang juruteknik yang mantap,eheheheh! saje ja, xlah mantap sangat, tapiiiii boleh laaa~ masa mula2 keja dulu, masa tu aku kat skolah lama bertaraf sekolah menengah, soo memang bz sangat, tak sesibuk yg aku hadap sekarang nih!msa tu orang semua confused, bkn apa,adakah "eh,juruteknik komputer pompuan ke??" adedeh~~sedapnya statement tu berbunyi di telingaku, korang ingat title JURUTEKNIK tu dipegang oleh orang lelaki ja kah?minta maaf ya embak! perempuan aka kaum hawa juga berupaya menjadi seorang juruteknik. zaman sekarang atau zaman dulu memang banyak perbezaan, cma sekarang ni, zaman perubahan lebih menjurus ke arah arus permodenan teknologi, so semua orang boleh jadi juruteknik, tak salah mencuba, kerana akhirnya anda pasti berjaya!YAAAA HIDUP TIHAH!!! tapi aku taklah sampai sakit hati, aku rileks ja aku bagi senyuman manis aku kat makcik tu aku cakap"makcik, pempuan pun boleh jadi juruteknik" haa, sopannya aku,ehehhe!
senyuman yang aku berikan memang manis macam dalam gambo nie,ekekekeeke!

selepas itu bermulalah hidup aku sebagai seorang juruteknik komputer sekolah bertarikh 20 April 2008 bersamaan hari..entah!aku dah lupa,hehe!
tugas2 sebagai juruteknik, biasalah, repair komputer, repair internet sekolah, part yang paling aku tak suka ialah, apabila pelapor kerosakan melaporkan masalah kecil yg nenek aku sendiri boleh buat!!oh!indahnya pengalaman ni...urgh! aku pula dengan baik hati aku terus je tlg buatkn apa yg patut.. hermmmm mcm itulah rencah kehidupan seorg juruteknik, kadang best kadang tak best! yang paaaaling best ialah aku dah start buat blog, alah blog sekolah jer, aku belajar buat blog pun masa aku gi kursus buat blog, start dari situ aku menanamkan minat buat blog>> maka dengan itu terhasillah blog ~Fatihah~ walaupun dah banyak kali tukar kulit dan walaupun dah lama aku bercuti dari buat blog.. maaf yer blog ku cayang~~~


7 comments:

  1. hehehe...tapi pantas juga perempuan jadi juru teknik sist...mereka lebih teliti dan lebih sabar dari pada juruteknik pria...ya kan...selamat...selamat....

    ReplyDelete
  2. srex: ya selamat.. betul ckp awak, walaupun mereka ada diantaranya level pro, tp mereka lupa kesilapan paling kecil skali pun ada mereka tak dapat selesaikan... ketelitian dan kesabaran agak kurang.. hahaha! jgn marah ya abang2 semua, ini cma fakta, bukan teori,ahahahaha!

    ReplyDelete
  3. Salam... Bleh kite berkongsi maklumat tentang IT x? This is my email.. black_scorpion_5707@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. wsalam msufian, maaf baru hari ni saya ter'nampak' komen awk.. Boleh, bg sy kongsi tu perkara baik, takda masalah..

    ReplyDelete
  5. wah...:) bestla kan... sekarang still juruteknik lagi? kat sekolah mna?

    ReplyDelete
  6. hai assalamualaikum..
    bes ka jadi juruteknik skolah ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye, best, yg penting dpt buat apa yg diminat

      Delete